Пісірген кезде канцероген аз бөлінетін бидай өсіріле бастайды
|

Ұлыбританияда құрамында аспарагины (аспарагин - амин қышқылы; пісірген кезде акриламид деп аталатын канцерогенді затқа айналады) аз бидайды өсіріп көрмек. Бұл жайында islam.kz порталы The Times ақпарат көзіне сілтеме жасай отырып мәлім етеді. Ғалымдар генетикалық түрлендірусіз (ГМО) пайдалы бидай өсіруге бел байлап отыр. Ғалымдар өсімдіктің ДНҚ-сын CRISPR технологиясының көмегімен редакциялау арқылы осындай жетістікке қол жеткізбек. Дәлірегі, барлық мутация табиғи жолмен жүзеге асады. Бұл бағыттағы тәжірибені әлемдегі ең ежелгі ауыл шаруашылық зерттеу институты болып табылатын Хартфордширдегі Rothamsted Research компаниясы жүргізетін болды. Аталмыш тәжірибе 2026 жылға дейін созылмақ.
Көп оқылғандар

■
Елімізде спортшыларға діни сенімін көпшілік алдында паш етуге тыйым салынды

■
Түркия әлемдегі ең ірі 7 аграрлық мемлекет қатарына кірді

■
Жарты жылда түріктердің үш мыңдай компаниясы банкроттыққа өтініш берген

■
Пәкістанның валюталық қоры алғаш рет 20 млрд доллардан асты

■
Қытайдың төл ақшасы «бас сауғалайтын» валютаға айналуы мүмкін бе