|
Табиғи балды жасанды балдан ажырату
|
Бал – әлемдегі ең тәтті тағамдардың бірі әрі пайдасы да шаш етектен асады. Қалауын тауып қолдана білсе, көптеген ауруға шипа болады. Алайда денсаулыққа пайдасы тиюі үшін мейлінше табиғи түрін тауып таңдау қажет. Дүкенде сатылатын балдың қаптамасында көбінде «табиғи бал» деп жазылады. Ал шынтуайтында табиғи ма, жасанды ма – қалай ажыратамыз?
Қаптамасында құрамы жазылып тұрса, мына мөлшерге көңіл бөліңіз: су – 20 пайыздан артық болмауы тиіс; қант – 5 пайыздан артық емес; жалпы қышқылдық – 5 пайыздан артық емес.


Мұрағат
Көп оқылғандар
■
Ыстық суда өсіп, биология заңдылығын жоққа шығаратын тіршілік иесі анықталды (видео)
■
3D-принтерде басылған көздің мөлдір қабығы зағип пациенттің көру қабілетін қалпына келтірді (видео)
■
Әлемде алғаш рет биологиялық тұрғыдан ыдырайтын (шіритін) саңырауқұлақтан табыт жасалды
■
Тұмау вирусының жасушаға қалай жұғатыны таспаға тартылды (видео)
■
Обыр жасушаларын жоюдың тиімді әдісі табылды