Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісікке шалдықтыратынын анықтады
|
Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісік ауруына шалдықтыратынын анықтады, - деп хабарлайды РИА Новости.
АҚШ-тағы Массачусетс технологиялық институтының ғалымы Омер Илмаздың айтуынша, майлы тағам бағаналық жасушалардың метоболизмін бұзып қана қоймай, оны өзгертіп жібереді. "Май бағаналық жасушаның кейбір қасиеттерін өзгертіп, қатерлі ісіктің пайда болуына әкеледі", - деді ол.
Ғалымдардың айтуынша, соңғы жылдары жүргізілген зерттеулер майды аз жейтіндерге қарағанда оны көп тұтынатындардың тік ішектегі қатерлі ісік ауруына жиі шалдығатынын көрсетіп жүр.
Айта кетейік, мамандар обырдың барлық түрі бағаналық жасушадағы мутацияның өзгеруінен пайда болатынын айтып отыр.
Мұрағат
Көп оқылғандар
■
Екпенің жарты ғасырда шамамен 154 млн адамның өмірін құтқарғаны белгілі болды
■
Жасанды зерде адамзатқа төнген қауіптің бетін қайтарудың тың тәсілін ұсынды
■
Мұнайға әлем бойынша жылдан жылға сұраныс азая бермек
■
Христиан елі халал бизнес орталығына айналмақ
■
Қытай азаматтарын ағза донорлығына мәжбүрлейді деген күмән тудыруда